Opgeven voor BesCie

Jaarlijks wordt de U.V.S.V. / N.V.V.S.U. geleid door het Bestuur en de Commissie.

Het Bestuur bestaat uit zes vrouwen die zich vrijwillig een jaar lang full-time inzetten voor de Vereniging. Zij houden zich bezig met externe representatie van de Vereniging en het begeleiden van commissies. Verder stippelen zij jaarlijks het beleid van de Vereniging uit en zorgen ervoor dat dit gerealiseerd wordt.

De Commissie bestaat uit zes vrouwen die zich ook vrijwillig een jaar lang full-time inzetten voor de Vereniging. Zij zijn verantwoordelijk voor de bedrijfskant van de Vereniging en zorgen ervoor dat de dagelijkse gang van zaken op de Club goed verloopt. Daarnaast begeleiden zij de bedrijfscommissies.

Gedurende jouw studententijd verbreed je je horizon, doe je vaardigheden op en heb je waarschijnlijk al jouw steentje bijgedragen aan de Vereniging. Doordat je op deze pagina bent beland heb je waarschijnlijk al wel eens nagedacht over een Bestuurs- en/of Commissiejaar op de Club. Maar wat houdt het nou precies in? Door middel van deze pagina willen wij jullie meer informatie geven over het Bestuur en de Commissie! 

Als je op de onderstaande kopjes 'Bestuur' en 'Commissie' klikt vind je informatie over hoe het leven op de Club eruit ziet, uitleg van alle functies binnen de BesCie en contactgegevens van Honorairen en Penaten.

Mocht je vragen hebben, schroom niet om ons te contacten! Heb je een vraag over een specifieke functie? Bekijk dan bovenstaande pagina's en benader iemand van de bijbehorende functie. Iedereen vindt het alleen maar leuk om vragen te beantwoorden!

Voor vragen of opmerkingen kan je mij altijd bellen op 030-2308034 of mailen op vice-praeses@uvsv.nl.

Esmee Heini 

h.t. vice-Praeses der U.V.S.V./N.V.V.S.U.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Wat zijn jullie werktijden?

Bestuur:
Van maandag tot en met woensdag begin je om 10.00 uur 's ochtends. Je start eerst gezellig met een ontbijt samen en gaat daarna aan de slag. Op donderdag en vrijdag begin je om 12:00 uur. Dit is vanwege de borrelavonden op woensdag en donderdag. Je werkt elke avond tot ongeveer 22.00 uur, maar tussendoor eet je gezellig samen en daarna ga je naar de borrel als er een borrelavond is. Na het reces ben je op dinsdag om 18.00 uur klaar! Dan kan je aanschuiven bij je huisavond! In het weekend ben je helemaal vrij. 

Commissie:
Van maandag tot en met woensdag begin je om 11.00 uur 's ochtends. Je start eerst gezellig met een ontbijt samen en gaat daarna aan de slag. Op donderdag en vrijdag begin je om 12:00 uur. Dit is vanwege de borrelavonden op woensdag en donderdag. Je werkt door tot een uur of 18.00/19.00 uur en daarna maak je je samen met je groep klaar voor de borrel! In het weekend ben je helemaal vrij. 

Krijg je een beurs?

Ja, iedereen van de BesCie ontvangt een beurs van rond de 350 euro per maand. Dit wordt voordat het BesCie jaar begint geregeld met je onderwijsinstelling.

Hoeveel kost een Bestuurs- of Commissiejaar?

Het is lastig om te zeggen hoeveel een Bestuurs- of Commissiejaar nou precies kost. Dit hangt natuurlijk af van hoe duur je je eigen jaar maakt. Meestal ligt het bedrag tussen de 8.000 en 11.000 euro. Je schuld wordt altijd aan het einde van je BesCie jaar opgesteld en vervolgens heb je een periode om die schuld af te betalen. Je hoeft het bedrag niet in één keer af te lossen maar kan ook tussentijds afbetalen zodat je die bedragen later niet meer hoeft te betalen. Het gaat natuurlijk om veel geld, dit geld gaat naar veel verschillende posten. Die kostenposten verschillen ook per persoon en per jaar, maar er zijn een aantal dingen die elk jaar weer terugkomen. Ten eerste eet je drie keer per dag samen op de Club, dit wordt op je schuld gezet. Daarnaast valt alle drank en al het eten dat je van de Club afneemt hieronder, zoals ook outfits die geen representatieve functie hebben, een eventuele vakantie met elkaar, leuke dingen die je met je groep of met de gehele BesCie onderneemt, en nog heel veel andere dingen.

Moge wel duidelijk zijn: in een ‘normaal’ jaar maak je zelf veel kosten die je in een BesCie jaar op je schuld zou zetten! Als je hier nog vragen over hebt kan je altijd contact opnemen met Dominique (Quaestrix). Dominique is te bereiken op 030-2308033.

Heb je vakantie?

Half december begint het winterreces. Je hebt dan drie weken kerstvakantie! Wel vier je oud & nieuw gezellig samen met elkaar op de Club! Daarnaast heb je ook zomervakantie. Half juni begint het zomerreces. Dan heb je vakantie tot augustus! In augustus begint het inwerken met het nieuwe Bestuur en de nieuwe Commissie. Je werkt je opvolgster in en doet veel leuke dingen met de BesCie. Daarna begint in augustus de UIT-week en het Novitiaat, die periode vliegt voorbij en voor je het weet word je zelf geïnstalleerd! 

Als ik me opgeef, mag ik dan mijn voorkeur aangeven voor een bepaalde functie?

Als je veel interesse hebt in een bepaalde functie binnen de BesCie, is het juist goed om dit aan te geven! Als je in je opgave aangeeft dat je interesse hebt in een bepaalde functie is het wel nog mogelijk dat wij je kunnen vragen voor een andere functie. 

In hoeverre is het mogelijk om je persoonlijke leven te combineren met een bestuursjaar op de Club? En hoeveel moet ik eigenlijk daarvoor 'opgeven'?

Als je je volledig inzet voor een bestuursjaar dan breng je elke dag veel tijd door op de Club. Je bent er vijf dagen per week, maar dit voelt voor ons zeker niet als een verplichting (en dat moet het voor jou ook niet voelen). Wij gaan juist elke dag met veel plezier naar de Club. Je maakt namelijk zo veel speciale dingen met elkaar mee. Het is een feit dat je je huis en je jaarclub dit jaar minder ziet, maar ze komen vaak voor jou naar de Club en dat is super leuk! Daarnaast heb je zeker tijd om met je huis- of clubgenoten even te gaan lunchen of te wandelen, daar ben je vrij in.

Hoe ziet de sollicitatieprocedure van de BesCie eruit?

Op 29 november komen de opgaves online. De solllicitatieprocedure bestaat uit een online motivatie en een gesprek. Je dient dan een motivatie van 1A4 online in te leveren. Je ben dit jaar geheel vrij om je eigen invulling hieraan te geven. De een vindt het fijn om een serieuze brief te schrijven, maar de ander laat liever haar sterke punten zien door iets creatiefs online in te leveren. Hier komt meer informatie over online bij de opgave. Dit jaar dien je ook jouw CV toe te voegen. De opgaves sluiten op 9 januari 2022. Daarna word je uitgenodigd door ons om op gesprek te komen. Tijdens dit gesprek kan je jouw motivatie voor BesCie verder aan ons toelichten.