24e Lustrum Bombarie

Facebook_Cover_UVSV_XXIV.png
logo

BOMBARIE - Op eigen kracht

Bombarie. Een woord met meerdere definities, zoals drukte, heisa en spektakel. Waarom dit (vergeten) woord als thema? Wat representeert Bombarie als thema van het XXIVste Lustrum der U.V.S.V./N.V.V.S.U.? De LuCie legt uit.

'Het thema Bombarie verwoordt de gedachte van de veelzijdige drukte in ons leven die onder andere wordt veroorzaakt door hoge verwachtingen. Op diverse vlakken in ons leven spelen die hoge verwachtingen een grote rol. Niet alleen op het gebied van studie, maar ook op bijvoorbeeld sportief en sociaal vlak. Er wordt niet alleen van ons verwacht dat we goede resultaten behalen, maar vooral de beste resultaten. We moeten werken, genoeg ervaring opdoen en een goed CV opbouwen. Tevens mogen en willen we absoluut niets missen, dus proberen we bij iedere sociale verplichting aanwezig zijn.
Focussend op het voldoen aan alle verwachtingen en onze drang op alle mogelijke fronten te willen presteren, vliegen de maanden en jaren in volle vaart voorbij. Voordat we het beseffen, zijn we vijf jaar verder en zit onze korte, onuitwisbare tijd als jong student er alweer op. Er worden dus continu prestaties van ons geëist. De vraag die we onszelf echter moeten stellen is wie nou precies deze prestaties van ons eisen? Is het onze omgeving of zijn wij wellicht zelf ook verantwoordelijk voor het bepalen van de maatstaf?'

Met het thema van het XXIVste Lustrum, Bombarie – Op eigen kracht, willen wij benadrukken én meegeven dat we, ondanks de enorme drukte en heisa, niet moeten vergeten te genieten! Sta eens stil bij de mooie, kostbare momenten in het leven. Tijdens de zomer van 2019 zullen wij daarom voor leden, reünisten en andere bezoekers een wereld vol Bombarie creëren. Een wereld waarin we alle drukte achter ons kunnen laten en een nieuwe positieve, energieke drukte tegemoet kunnen gaan. Laad je op en laat je gaan, geheel op eigen kracht!

Bombarie representeert dus niet alleen de dagelijkse drukte in ons leven, maar ook het positieve en energieke spektakel waar we in juli 2019 van gaan genieten! En genieten mogen we zeker. We bezitten immers allemaal een spectrum aan kwaliteiten waarmee we ongetwijfeld ver zullen komen en niet te vergeten, waarmee we het in feite ook al behoorlijk ver hebben geschopt!

De U.V.S.V./N.V.V.S.U. viert aankomend jaar alweer haar honderdtwintigjarige bestaan. De vereniging is al honderdtwintig jaar ongemengd en vandaag de dag zijn wij zelfs dé enige ongemengde vrouwelijke studenten vereniging van Nederland. Kortom, de U.V.S.V./N.V.V.S.U. staat al honderdtwintig jaar op eigen kracht en daar zijn wij ontzettend trots op!
 
Viert Nu Feest!
De XXIVste Lustrumcommissie der U.V.S.V./N.V.V.S.U
Bezoek de lustrumwebsite