6 vragen aan de Commissaresse Terrein

6cf586a4-cc31-4aa0-8cc4-75a1ad64ff9e.jpg
Commissaresse Terrein Ellen Klein Essink

'Negen vrachtwagens met Rockwool kwamen hier aan'


Ellen Klein Essink, 22 jaar, is binnen de Lustrumcommissie, verantwoordelijk voor het lustrumterrein. Na het spotten en binnenslepen van het huurcontract en de vergunningen wordt er onder haar leiding gebouwd en geklust. Nog vijf weken te gaan. Ze geeft antwoord op 6 vragen van reünisten. 
  

Kun je het terrein beschrijven?

Er zijn twee buitenpleinen, een main stage, twee kleinere zalen waarvan één tijdens het reunistenfeest echt bedoeld is om te praten. Achtergrondmuziek, statafels en zitjes. Er is ook nog een ongemengde ruimte waar alleen reünisten en leden mogen komen, voor het echte ongemengde Hestia gevoel. Als je een partner bij je hebt, moet je die maar even ergens achterlaten, haha.

Hoeveel mensen kunnen er terecht?

We kunnen 4000 mensen hebben, maar we kunnen het ook gezellig maken voor 1000, het aantal bezoekers zal per dag en evenement verschillen. Tijdens het openingsfeest met reunisten is er ook capaciteit om te dineren voor 600 mensen, in twee shifts van 300. En er komen foodtrucks zodat er altijd wat te eten is.

En de aankleding?

We werken hard met de Terrein Design Commissie om een happy sfeer te creëren die past bij Bombarie en de lustrumkleuren. En we zijn bezig om bij de ingang iets bijzonders te maken. Wat is nog een verrassing maar ik denk dat het bijzonder zal zijn.

Is het veel werk?

Sinds 1 maart zijn we bezig, 1e jaars hebben onder leiding van de Terreincommissie eerst gesloopt en de tuin opgeruimd en gesnoeid. Daarna hebben we eindeloos veel spullen gesjouwd. Zoals de pakketten met Rockwool, het isolatiemateriaal, waarvan we 9 vrachtwagens hadden besteld. Toen die gingen aankwamen was dat wel een heel moment. We hebben die pakketten onuitgepakt als bakstenen opgestapeld. Het ziet er heel grappig uit.

Doen jullie alles zelf?

Zoveel mogelijk, we zijn nu in de fase waarin sound, electra en licht worden aangelegd. Eén iemand doet bijvoorbeeld de electriciteit, we noemen haar Commissaresse stroom. Zij is bezig te inventariseren waar we stroom nodig hebben en hoeveel. Ga maar na: muziek, foodtrucks, koelingen, koelcontainers, kluizen, oplaadstations, podia. Hoeveel electra hebben we nodig, hoeveel diesel, hoeveel aggregaten en waar moeten die staan? Natuurlijk komen er experts die ons adviseren, we moeten dan supergoed luisteren en opletten wat ze zeggen en dat heel systematisch uitvoeren.

Hoe kunnen reünisten naar het terrein komen?

Er is veel parkeerruimte rondom. Maar daarnaast hebben we pendelbussen vastgelegd die 's middags al beginnen met rijden vanaf de Schouwburg. S' avonds zullen er ook bussen rijden van CS voor reünisten die alleen naar het feest gaan. En er rijden natuurlijk de hele nacht bussen terug. Hoe het precies werkt straks, komt allemaal op de website te staan.

Laatste vraag, kun je nog slapen?

Nou.... ik droomde laatst dat er was ingebroken en al m'n light en sound spullen waren gestolen! Eén dag voor het lustrum. Wat een nachtmerrie was dat, echt afschuwelijk. Dus een beetje zenuwachtig ben ik wel maar ik ben ook vol vertrouwen hoor!

Ellen Klein Essink heeft een bachelor bouwtechnische bedrijfskunde in Utrecht gehaald en wil hierna een master business administration gaan doen.

rockwool.jpeg
Rockwool
Plattegrond_barren_beganegrond-03.png
Plattegrond terrein
938a99cd-7eea-4184-8023-d68afd710bf9.jpg
Feestterrein commissie bouwt statafels