Nieuws

Persverklaring

Utrecht, 27 december 2017

Afgelopen augustus, tijdens de introductieperiode van 2017, heeft een journaliste van het programma RamBam zich onder valse voorwendselen aangemeld als aspirant-lid en vervolgens negen dagen lang met een verborgen camera beelden van de introductieperiode opgenomen.

In het kader van hoor en wederhoor heeft RamBam ons het resultaat van deze negen dagen laten zien. In totaal gaat het om vijf situaties, waarvan een met beelden wordt geïllustreerd, en de andere vier worden verteld (zonder beelden ervan).

Naar aanleiding van de beelden hebben Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht onze subsidie en bestuursbeurzen opgeschort in afwachting van de resultaten van ons onderzoek. Wij hebben begrip voor deze beslissing en hechten ook veel waarde aan het naleven van de gedragscode. Vanuit ons is er het volste vertrouwen dat de banden met de Universiteit en Hogeschool weer zullen herstellen.

Op dit moment onderzoeken wij de vermeende incidenten. Zodra dit onderzoek is afgerond zullen wij de uitkomsten ervan melden aan de Universiteit en Hogeschool alsmede aan de Adviescommissie Introductietijd Utrecht.

Wij hebben veel geschrokken reacties ontvangen over de brutale wijze waarop het programma RamBam de privacy van de vereniging en haar leden heeft geschonden.

Indien u naar aanleiding van dit bericht vragen heeft, dan verzoeken wij u vriendelijk doch dringend ons te mailen op bestuur@uvsv.nl en ons niet via een andere weg te benaderen.

Met vriendelijke groet,

Het Bestuur der U.V.S.V./N.V.V.S.U.