Deelname

Aanmelden mogelijk tot
1 jun. 2022 00:00:00
Aanmelden

Over dit evenement

Categorie
Reünisten evenementen
Datum en tijd
1 jun. 2022 20:00 - 21:30
Locatie
Hestia

Lezing Truus van Lier

Lezing Truus van Lier

Lezing door schrijfster Jessica van Geel over verzetsvrouw Truus van Lier (jva ’40)

Truus van Lier is een van de UVSV-leden die in het verzet ging tijdens de tweede wereldoorlog. In september 1943 vermoordt Truus NSB-politiehoofdcommissaris Gerard Kerlen. Deze verzetsdaad van de 22-jarige rechtenstudent Truus van Lier maakt grote indruk. Van Lier is de eerste Nederlandse vrouw die om haar verzet wordt gefusilleerd. Kent iedere Nederlander wél de naam van Hannie Schaft, de naam van Truus van Lier bleef relatief onbekend. Tot nu. Jessica van Geel maakt, gebaseerd op grondig historisch onderzoek, een minutieuze en razendspannende reconstructie van het leven van deze verzetsvrouw en UVSV-lid.

Jessica van Geel geeft op woensdag 1 juni om 20 uur een lezing over Truus van Lier in de bibliotheek van UVSV voor leden en reünisten. Na de lezing zal Jessica haar boek signeren, is er een borrel (eerste drankje wordt aangeboden door de Reunistenvereniging) en worden er om 00.00 jaarliederen gezongen (Maliberen). 

Deelname is 7,50 per ticket. Je mag 2 vrouwelijke introducees meenemen naar de lezing. De opbrengst van de avond komt ten goede aan Free a Girl

Deelnemers (75/75)

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien