Ouders

Gefeliciteerd! Uw dochter is geslaagd en staat aan het begin van een nieuw leven. Spannend, niet alleen voor haar. Wij kunnen ons goed voorstellen dat het voor u als ouder ook een grote en spannende stap is dat uw dochter gaat studeren en het leven in het ouderlijk nest verruilt voor een plekje in Utrecht. Waar gaat ze wonen? Wat gaat ze doen in haar vrije tijd? Is het wel verstandig om lid te worden bij een studentenvereniging? Wij vinden het ontzettend belangrijk dat ouders betrokken zijn bij deze transitie en informeren u dan ook graag over het leven bij een vereniging als de onze. Namens de Introductiecommissie van de U.V.S.V./N.V.V.S.U. zetten wij daarom de belangrijkste informatie graag voor u op een rijtje.

De U.V.S.V./N.V.V.S.U. is de enige studentenvereniging waar alleen vrouwen lid zijn. Het is tevens één van de grote gezelligheidsverenigingen van Utrecht, samen met het U.S.C., Veritas en Unitas. Verder kent de stad nog tal van andere studentenverenigingen en zal iedereen zijn of haar plekje vinden in de stad!


Studie

De voornaamste reden dat uw dochter naar Utrecht komt is natuurlijk haar studie. Het is begrijpelijk dat voor u de studie van uw dochter voorop staat. Natuurlijk brengt lid zijn een hoop gezelligheid met zich mee en zullen er regelmatig avonden voorkomen waarop het niet bij één biertje blijft. Het behalen van de studie staat echter voorop. Het lid zijn bij een studentenvereniging kan hier juist aan bijdragen. Vanuit de omgeving is er veel steun op het gebied van studiegerelateerde activiteiten. Huis- en clubgenoten houden altijd een oogje in het zeil en er wordt veel samen gestudeerd. Op onze Vereniging zijn er tevens gezelschappen die zich richten op de studiegerelateerde en vakinhoudelijke aspecten van het studentenleven. Daarnaast is het behalen van 45 studiepunten een vereiste om je in te kunnen schrijven voor een van de commissies die onze Vereniging rijk is.


Huizen

De U.V.S.V./N.V.V.S.U. telt rond de 90 verenigingshuizen en daarnaast is er een groot aantal huizen dat niet direct aan de Vereniging is gekoppeld, maar waar wel leden van de Vereniging wonen. Er is voor ieder wat wils; kleine huizen, grote huizen, huizen waarin vrouwen en mannen samenwonen en huizen waarin leden van de U.V.S.V./N.V.V.S.U. samenwonen met meisjes van andere verenigingen. De eerste weken van het lidmaatschap staan volledig in het teken van het vinden van een huis en uiteindelijk komt iedereen op een fijne plek terecht. Studentenhuisvesting in Utrecht is schaars, en juist het lid zijn bij een vereniging als de onze vergroot de kans om spoedig een huis te vinden. Er is een huizencommissie die zich actief inzet om ervoor te zorgen dat iedereen snel een plekje vindt en hierbij geen problemen ondervindt met bijvoorbeeld haar huisbaas. Het wonen in een huis met leden van de U.V.S.V./N.V.V.S.U. is daarnaast de perfecte manier om in een kort tijdsbestek een groot netwerk op te bouwen en brengt natuurlijk veel gezelligheid met zich mee!


Jaarclub

Met andere leden van hetzelfde aankomstjaar als uw dochter zal in de eerste maanden een jaarclub worden gevormd. Bij de jaarclubvorming zal de Assessor van het Bestuur samen met de Begeleidingcie, een groep van zes tweedejaars leden, alles in goede banen leiden en ondersteuning bieden waar nodig. Een jaarclub bestaat uit 17 tot 24 personen en zal zicht ontwikkelen tot een hechte vriendinnengroep. Elke maandag wordt er samen gegeten en daarnaast zijn er tal van andere activiteiten waarbij jaarclubs samenkomen. Denk hierbij aan vakanties, dagjes weg, borrels en verenigingsbrede evenementen zoals een gala. Daarnaast wordt er veel samen gestudeerd en kun je altijd bij je jaarclub terecht.


Commissies

Naast huizen en jaarclubs biedt de U.V.S.V./N.V.V.S.U. de mogelijkheid om je in te zetten voor verschillende commissies, mits je ten minste 45 studiepunten hebt behaald. Dit biedt kansen om meer leden te leren kennen en jezelf verder te ontwikkelen. Verschillende commissies kunnen dan ook een zeer waardevolle toevoeging zijn aan het CV van uw dochter. Voorbeelden hiervan zijn Stichting ’t Sticht, waarbij je je inzet voor de bewoners van Utrecht (kinderen wiens ouders het wat minder breed hebben, eenzame ouderen, etc.), de Financiële Commissie, die zorgt voor de acquisitie van fondsen voor de Vereniging, en de Duurzaamheidscommissie, die zich inzet voor de verduurzaming van de Vereniging.


Mocht u verder nog vragen hebben omtrent de start van het studentenleven van uw dochter en het lidmaatschap bij de U.V.S.V./N.V.V.S.U.? Schroom dan niet om te mailen naar bestuur@uvsv.nl


Met vriendelijke groet,

Annebelle Huijbregts


Praeses Introductiecommissie 2020

ouderdag5.jpg