Cultuur en UVSV

De UVSV / NVVSU hecht veel waarde aan cultuur en houdt zich bezig met onder andere muziek, toneel, cabaret, kunst en fotografie. Door middel van verschillende subcommissies krijgen leden de kans om zich te ontwikkelen op dit gebied en worden er het hele jaar door evenementen georganiseerd. Denk hierbij aan een Cabaretfestival, een Intercorporaal Songfestival, maar ook het Novietentoneel, waarbij toekomstig leden een voorproefje krijgen van wat ze de komende vijf jaar kunnen verwachten op muzikaal gebied.

De commissie die zich bezighoudt met deze evenementen is Concordia Crescamus, onder leden beter bekend als CC. Dit is een jaarlijks wisselend subgezelschap bestaande uit vijf (in
lustrumjaren 6) meisjes gehuld in blauw-witte outfits die zich bezighouden met die activiteiten. Zo wordt er jaarlijks een Diesstuk georganiseerd volledig geproduceerd en opgevoerd door leden. De afgelopen jaren waren het vertolkingen van High School Musical, De kleine zeemeermin, Grease en Chicago die ten tonelen verschenen in de Stadsschouwburg en de Paardenkathedraal.

Ook schrijft CC de jaarliederen en organiseren zij het jaarlijkse Paddestoelfestival, speciaal voor eerstejaars. Deze korte eenakters worden geschreven en geregisseerd door tweedejaars leden en worden opgevoerd door eerstejaars leden van UVSV en het USC. Op deze manier leer je in een korte tijd veel nieuwe mensen kennen uit je jaar, buiten je club en huis om en kan je op een laagdrempelige manier kennis maken met theater.

Niet alleen zang, toneel en dans strelen het oog van CC, ook mensen die creatief talent hebben achter de schermen, zijn belangrijk én welkom. Denk bijvoorbeeld aan het maken van kostuums, make-up of het bouwen van het decor. Oftewel, door onder andere een commissie als CC zijn er binnen de Vereniging talloze mogelijkheden om jezelf creatief te ontwikkelen.

Cultuur_en_UVSV.jpeg
Bestand_lid_worden_14.png