Historie

De U.V.S.V. / N.V.V.S.U. is met haar 1500 vrouwelijke leden de grootste ongemengde studentenvereniging van Nederland. Wij zijn een vereniging in Utrecht met een rijke historie die teruggaat tot 1899, bestaand leden die ambitieus, sterk, enthousiast en onafhankelijk in het leven staan, hun focus op de toekomst hebben en genieten van het leven.


Oprichting

In 1899, een tijd waarin het niet vanzelfsprekend was dat vrouwen studeerden, werd de U.V.S.V. door dertien vrouwelijke studentes opgericht. De Club diende als ontmoetingsplaats voor de studentes, waar zij over studie en maatschappelijke aangelegenheden konden praten. Daarnaast was er ook plaats voor ontspanning en vertier. Nu, meer dan een eeuw later, zijn wij uitgegroeid tot een vereniging met bijna 1500 leden.


Netwerk

De rijke historie van de U.V.S.V. / N.V.V.S.U. heeft een groot netwerk opgeleverd. Dit mede dankzij haar huidige leden en aankomend leden. Gedurende het jaar worden er veel activiteiten georganiseerd waarmee netwerken worden uitgebreid en onderhouden.

Voor zakelijke mogelijkheden om ons grote netwerk te bereiken, kunt u terecht bij de Fico.