Stichting 't Sticht

In 2009 is Stichting 't Sticht door leden van de studentenverenigingen U.V.S.V. / N.V.V.S.U. en U.S.C. opgericht. Het doel van deze stichting is het leveren van een maatschappelijke meerwaarde aan de stad Utrecht en haar inwoners. Met deze stichting willen beide verenigingen de bestaande goede doelen inzet onder één noemer brengen en verder uitbreiden met vrijwilligersprojecten en jaarlijks terugkerende evenementen.


Maria's Kerst-In

Deze dag voor dak- en thuislozen wordt gehouden op Tweede Kerstdag op de werf aan de Oudegracht 36. Op deze dag kunnen dak- en thuislozen gratis kleding uitzoeken en wordt er gezorgd voor een gezellige middag.


IMC Weekendschool

Elke zondag krijgen gemotiveerde scholieren van 10 tot 14 jaar uit economisch zwakke wijken in Utrecht op de zondagen extra onderwijs van gastdocenten gespecialiseerd in een bepaald vak. Spelenderwijs maken ze zo kennis met verschillende gebieden variërend van Film tot Diergeneeskunde. 


​Laat ze maar lachen

Niet alle kinderen hebben het even makkelijk in Utrecht. Daarom geeft Stichting 't Sticht kinderen die ingeschreven staan bij de voedselbank een paar daagjes er tussenuit. Vorig jaar waren er uitjes naar een voetbalwedstrijd van F.C. Utrecht, een sport- en spelmiddag, een dagje naar NEMO en een dagje naar de Efteling.

Contact

Ontdek hier meer over Stichting 't Sticht en de activiteiten. Om in contact te komen met de Stichting 't Sticht kunt u mailen naar stichtingsticht@gmail.com