Over U.V.S.V. / N.V.V.S.U.


Midden in het centrum van Utrecht, op Drift 19, is de sociëteit van de Utrechtsche Vrouwelijke Studentenvereeniging / Nieuwe Vereniging van Vrouwelijke Studenten te Utrecht (U.V.S.V. / N.V.V.S.U.) gevestigd. Al bijna 90 jaar lang is dit statige pand het bruisende hart van de U.V.S.V./N.V.V.S.U. Achter de zware rode deur speelt het leven zich af van de enige ongemengde vrouwelijke studentenvereniging van Nederland! 


'De Club'

Onze sociëteit heet Hestia, maar wordt ook wel 'de Club' genoemd. Dit is de plek waar onze uitsluitend vrouwelijke leden elkaar ontmoeten om samen te eten, te borrelen en te genieten van feestjes. Daarnaast worden er ook vaak lezingen en andere activiteiten georganiseerd door de U.V.S.V. / N.V.V.S.U. voor haar leden, die plaatsvinden op de sociëteit.

Op donderdagavond mogen leden vriendinnen introduceren om mee te borrelen. Op vrijdagavond zijn zowel vrienden als vriendinnen van buitenaf welkom om van de gezelligheid te genieten op Drift 19.


​Opbouw

Onze vereniging is opgebouwd uit jaarclubs en families. Een jaarclub vorm je aan het begin van je eerste jaar en bestaat uit vijftien tot vijfentwintig vrouwen uit hetzelfde jaar. Een familie is een verticaal verband en bestaat uit jaarclubs uit verschillende jaren. Tevens kent de U.V.S.V./N.V.V.S.U. een sterke huizencultuur. Er zijn meer dan negentig U.V.S.V.-huizen te vinden in Utrecht en daarnaast zijn er ook nog vele huizen waar meisjes wonen gemengd met andere verenigingen.