Sociëteit Hestia

De sociëteit heeft op verschillende locaties in het centrum van Utrecht haar thuis gehad. In 1930 was het tijd voor een grotere locatie, vanwege de enorme groei die de vereniging doormaakte. Er deed zich toen de mogelijkheid voor om het prachtige statige herenhuis te kopen aan de Drift. Vanaf dat moment kreeg de U.V.S.V. een huisbewaarster. Mevrouw Bruggenwirth en haar gezin woonden aan de achterkant van het pand. Het was toendertijd ook mogelijk om als lid in het pand te wonen. Zestien meisjes hadden in 1930 een kamer op de Drift. Mevrouw Kleinlooh, die woonde op de huidige bestuurskamer, was de hospita van deze meisjes.


Huidige situatie

De voormalige woonruimten zijn nu in gebruik genomen door de diverse commissies die de vereniging rijk is. Vanaf de fusie tussen de U.V.S.V. en de N.V.V.S.U. in 1975 is het gebouw aan de Drift vernoemd naar de Godin van Huis en Haard: Hestia.

Uiteraard heeft de binnenkant van het pand een transformatie doorgemaakt in de afgelopen decennia. Toch zijn de ruimtes vrijwel identiek gebleven en bestaan er nog steeds veel originele details, bijvoorbeeld de haard in de Theekamer, de ornamenten aan de plafonds en de schilderingen in het plafond van de hal.


Eetzaal

In de Eetzaal wordt meerdere keren per week gegeten door jaarclubs, huizen, commissies en andere samenstellingen. In 2012 is de Eetzaal opnieuw verbouwd. De zaal past nu meer bij de stijl van de rest van het gebouw. Naast het eten vinden hier wekelijks variërende Clubactiviteiten plaats. De borrels vinden voornamelijk plaats in de Theekamer.

Theekamer en Jopies

De Theekamer is de plek waar de meeste borrelavonden plaatsvinden. Zoals de naam al zegt, was het vroeger de plek waar de leden samenkwamen om thee te drinken. Door de jaren heen is de oorsprong van haar naam ietwat verwaterd. 
​De Jopies bar is de bar voor de eerstejaars leden. De bar is vernoemd naar Jopie van der Ven, die lange tijd kokkin is geweest voor de Club.


Bibliotheek

De bibliotheek is een van de pronkstukken van het gebouw. De kasten die zich in deze ruimte bevinden zijn een cadeau van de Reünistenvereniging en de boeken die in deze kasten staan zijn decennia oud. Vroeger was het een traditie om een boek te schenken aan de Bibiliotheek wanneer je afgestudeerd was.