XXVe Lustrum

De Utrechtsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging/Nieuwe Vereniging van Vrouwelijke Studenten te Utrecht zal in juli 2024 haar XXVe Lustrum vieren. De vereniging werd in 1899 opgericht door dertien vrouwelijke studenten bij wie het streven naar het versterken van de onderlinge band tussen de vrouwelijke studenten centraal stond. De U.V.S.V./N.V.V.S.U. is, ondanks de verhoogde studiedruk en sociale druk, inmiddels uitgegroeid tot een bloeiende vereniging en heden ten dage telt zij ruim 1500 leden en ruim 15.000 reünisten. De U.V.S.V./N.V.V.S.U. is een trotse vrouwelijke studentenvereniging en sinds september 2017 is zij zelfs de enige ongemengde vrouwelijke studentenvereniging van Nederland.


Als Lustrumcommissie trachten wij de viering van het honderd vijfentwintigste bestaan van onze vereniging tot een gedenkwaardige festiviteit te maken. De leden van de U.V.S.V./N.V.V.S.U. zullen zich hier komend jaar eveneens voor inzetten. Er zullen activiteiten georganiseerd worden op wetenschappelijk, cultureel, sociaal en sportief gebied. Het lustrumjaar zal afgesloten worden met de lustrumviering welke van zaterdag 13 juli 2024 tot en met dinsdag 23 juli 2024 zal plaatsvinden.

​​​​​​​

De planning van het XXVste Lustrum

Vrijdag 12 & zaterdag 13 juli 2024 - Reünistenweekend 

Op vrijdag 12 juli gaat het reünistenweekend van start met de Oude Ballen Borrel. De volgende dag, op zaterdag 13 juli, wordt het XXVste Lustrum officieel geopend in de Domkerk, waarna het Lustrumstuk van Concordia Crescamus wordt opgevoerd. De dag zal worden afgesloten met het Reünistenfeest.  


Zondag 14 juli 2024 – ANNO TOEN 

Op zondag 14 juli zal de welbekende ‘Chiquedag’ plaatsvinden onder de naam ANNO TOEN! We zullen het XXVste Lustrum vieren tezamen met onze huidige leden, jong-reünisten (vanaf JvA ’08 t/m ’18). 


Maandag 15 juli 2024 - Buitenlanddag 

Op maandag 15 juli zal heel corporaal Nederland afreizen naar Utrecht voor de grote Buitenlanddag! 


Dinsdag 16 juli 2024 – Samen-Groot-Geworden-dag + IC1 

Dinsdag 16 juli is dé dag waarop al je vrienden en vriendinnen van vroeger weer samenkomen, en niet zonder reden. Het is tijd om hen te laten zien wat deze Lustrumviering en onze vereniging nou zo bijzonder maakt! De dag zal worden afgesloten met IC1. 


Woensdag 17 juli 2024 – Zilveren dag 

Op woensdag 17 juli zullen wij ongemengd samenkomen op Zilveren Dameschdag. Al 125 jaar lang vrouwelijke kracht, lachende gezichten en onvergetelijke momenten. 


Donderdag 18 juli 2024 - Rustdag 

Op donderdag 18 juli is het tijd voor éven een moment rust. Geniet op jouw eigen manier van deze uitwaai dag en neem de tijd om op te laden voor wat er allemaal nog komen gaat... 


Vrijdag 19 juli 2024 – Stichtdag 

Op vrijdag 19 juli is het tijd voor de Stichtdag: ANNO ONS en Giacomo Casanova slaan de handen ineen! We zullen deze dag naast de huidige leden van de U.V.S.V./N.V.V.S.U. en het USC, óók de jaren verwelkomen waarvan Giacomo Casanova de Lustrumheld was (JvA '16 t/m '20), evenals onze oud-Leden van diezelfde periode. Een dag waarop we bij hoge uitzondering niet één, maar twee lustra zullen vieren.  


Zaterdag 20 juli 2024 – Geheime dag 

Over zaterdag 20 juli zullen wij niet veel vrijgeven, maar op deze Geheime dag zullen wij het Lustrum samen met onze dates tot nog onbekende hoogtes laten stijgen… 


Zondag 21 juli 2024 – Familiedag + IC2 

Nu ze je thuis moeten missen, is het tijd om ze mee te nemen naar Utrecht en te laten zien hoe het er bij ons aan toe gaat. Op zondag 21 juli kunnen niet alleen je club- en huisgenoten zien wat wij met het XXVste Lustrum vieren, maar ook je familie! We zullen deze heerlijke dag afsluiten met IC2! 


Maandag 22 juli 2024 – Vrienden van ONS dag 

Op maandag 22 juli is het de hoogste tijd voor de Vrienden van ONS dag! Nodig daarom je best bevriende huizen of clubs uit om de op één na laatste dag van het Lustrum te vieren!


Dinsdag 23 juli 2024 - ANNO NU

Nu nog ver weg, maar aan alles komt een einde, zo ook aan ANNO ONS… Dit laten we natuurlijk niet zomaar aan ONS voorbij gaan. Op dinsdag 23 juli zullen we samen het legendarische Lustrum afsluiten met een prachtig Slotgala, ANNO NU. We vieren (ONS allerlaatste) feest! 

Contact

Wilt u contact opnemen met de commissies van het XXVe Lustrum? Raadpleeg dan de pagina "Lustrumcommissie" of gebruik de onderstaande contactgegevens: